Akrylskivor kan med fördel användas i många olika projekt

21 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Plastskivor i akryl är väldigt användbara både i industrin och i hemmet, samt är ett mycket bra material för den som gillar gör det själv-projekt. Akrylskivor är till exempel väldigt bra som ersättare till glas eftersom de är betydligt lättare och har mycket hög slagtålighet. Det gör att det kan kännas betydligt tryggare att välja akrylskivor istället för glas när man ska bygga något hemma, framförallt om det finns barn i hushållet.

Flera färger och storlekar som passar olika projekt 

Akrylskivor kommer i flera färger och utföranden vilket också gör att de kan användas till väldigt många olika projekt. Vill man till exempel att det ska fungera precis som ett fönsterglas så väljer man akrylskivor med klar yta, vill man ha mer skydd från solljus så kan man istället välja akrylplast med ytstruktur och vill man skapa något färgglatt så kommer akrylskivor även i flera fina färger. 

image

Skivor i akrylplast klarar sig bra utomhus

Akryl är dessutom naturligt UV-tåligt vilket gör att materialet kan användas utomhus och utsättas för solljus under lång tid utan att det gulnar eller bleknar. Det är som sagt ett väldigt hållbart material och kan även dämpa ljud. Till exempel kan det vara väldigt snyggt och praktiskt att bygga en avskärmning till en liten lägenhet i klart akrylglas. Då får man en fin avdelare i rummet samtidigt som man kan släppa igenom ljus och dämpa ljud.

Beställ precis det som behövs till projektet

Hos e-plast.se hittar man ett brett utbud av akrylskivor för många olika ändamål. Det går att beställa de mått man önskar på plasten till sitt projekt och det finns flera färger och ytstrukturer att välja på. Akrylskivorna finns också i olika tjocklekar, vilket innebär att man kan välja tjockare skivor om man vill ha extra slagtålighet och ljuddämpning eller tunna skivor om man vill att de ska vara väldigt smidiga att arbeta med. 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm