Bra hudvård kan göra underverk för huden

08 september 2020
Cecilia Olsson

Bra hudvård är det som ger huden precis vad den behöver vilket i sin tur leder till en len och fin hy. Den består vanligtvis av rengörande, exfolierande och fuktgivande produkter. Det kan även vara en god idé att komplettera rutinen med ett serum speciellt anpassat efter hudens behov samt ansiktsmasker för dagar då den behöver det lilla extra. 

Rengör huden noggrant

Det är mycket viktigt att rengöra huden dagligen och speciellt på kvällen innan det är sängdags. Under dagen utsätts vår hy ofta för damm, smuts och avgaser vilket den såklart inte mår bra av, därför är det extra viktigt med en rengöringsrutin på kvällen. 

Exfoliera för ett jämnt resultat

Exfoliering hjälper huden att få bort döda hudceller som ligger på ytan. Det ger extra lyster till huden, en jämnare hudton och det gör dessutom att huden blir mer mottaglig för välgörande produkter i exempelvis krämer och serum eftersom de tack vare exfolieringen kan arbeta djupare i huden.

Återfukta, återfukta, återfukta

Något av det viktigaste i en bra hudvårdsrutin är att återfukta. Huden behöver fukt för att må bra och se fin ut. Även fet hy är viktig att återfukta eftersom den annars försvarar sig med att producera ännu mer fett. Hitta en dagkräm som passar din hudtyp och komplettera med en nattkräm för extra återfuktad hy.

Det lilla extra för huden

Serum och ansiktsmasker kan hjälpa till att behandla olika problem eller tillföra extra mycket fukt till huden. Välj produkter som riktar in sig mot de besvär du har och ge huden precis vad den behöver, vissa gånger kan det behövas flera olika produkter för ett riktigt bra resultat.

Det kan kosta lite att skaffa en bra hudvårdsrutin men det är ofta väl värt varenda krona. Genom att handla på nätet går det dock ofta att få ett lite bättre pris, på sephora.se finns högkvalitativa produkter som verkligen kan göra under för huden.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm