Bromsa in tiden i vardagen

07 mars 2020
Mikael Barani
Bromsa in tiden i vardagen

Att bli bortskämd med mat och en bäddad säng tillhör en av livets stora och samtidigt enkla nöjen. Den där känslan som infinner sig att sitta vid ett bord och bara få mat ställd framför sig – den går inte av för hackor. Det behöver egentligen inte ens vara någon särskilt uttänkt rätt, utan den enkla saken att själv inte ha behövt laga något gör det hela till något speciellt. Att bara andas in de goda dofterna stunden innan du faktiskt börjar äta skapar en stämning som nästan går att ta på.

Men i vardagens bestyr är man glad om man bara överlever när man ska se till att barn får i sig maten därhemma i tid. Ska man hitta magi i dessa stunder får man verkligen ha närvaro (med det går). Med tiden så kanske maten bara blir något slentrianmässigt skyfflande av föda i munnen.

Samma sak gäller sömnen: Det blir stressigt att få barnen i säng i tid och man själv somnar alldeles för sent – och går upp alldeles för tidigt. 
Eller så tillhör du dem som varje natt sover som om du befann dig på ett hotell i Ekerö. Då är det bara att gratulera.

Men gör du inte det så är det viktigt att hitta tillbaka till magin i vardagen. Att ge sig tid att stanna upp och samla sig. Annars är risken stor att man en dag inser att livet bara har blåst förbi och man själv har gått på autopilot.

Börja med att ta in på Mälarö Hotell en helg och samla krafterna genom att unna dig och familjen möjligheten att bli bortskämd med mat och sömn. Försök att ta tid till att se och lyssna på varandra och låta livet stanna upp för en stund.
Ta sedan med er denna känsla hem till vardagslivet. På så sätt tar ni steg för steg tillbaka magin i livet.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm