Dålig syn och funderar på vad som kan göras?

04 januari 2020
Lily Hansen
Dålig syn och funderar på vad som kan göras?

Synen kan försämras och det kan ske oavsett ålder. Det går inte heller att komma ifrån att sannolikheten ökar med åren. Dessutom är det inte ovanligt att man tröttnar på att leta efter glasögon eller att komma ihåg att ta med sig linserna. Idag finns det många möjligheter att hos en ögonläkare korrigera synen. Det är säkert, överkomligt till pris och inte smärtsamt som många tror. Det är viktigt att gå till en bra ögonläkare och du hittar en bra ögonläkare i Stockholm https://www.lameramedical.se/.

 

 

Operera närsynthet

 

Den som lider av närsynthet kan ofta operera bort detta. Det är en enkelt och smärtfri behandling. Resultatet kommer att bli att du ser lika bra eller bättre än du gjorde med glasögonen eller linser. Återhämtningstiden är i regel kort och en del kan börja jobba eller studera inom en vecka eller kortare. Själva operationen tar inte heller någon lång tid utan du kan räkna med ungefär 10 minuter per öga. Det är inte alla som kan genomgå behandlingen så om du är osäker är det bra att prata med en ögonläkare för att höra om behandlingen passar just dig.

 

Behandla grå starr

 

En ögonläkare kan också behandla grå starr. Grå starr är en ögonsjukdom som gör att man får sämre syn. Den sämre synen är ett resultat av att ögats lins blir grumligt. Grå starr kommer inte över en natt utan det kan ta mellan några månader eller till och med flera år innan man märker av det. Det vanligaste är att en optiker upptäcker starren vid en undersökning och du får en remiss till en ögonläkare. Vid en operation byts linsen ut. Men det är inte alla som får grå starr som behöver opereras. Idag finns det många möjligheter att få hjälp av ögonläkare och det fria vårdvalet gör det också enklare än tidigare.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm