Dränera huset

08 januari 2020
jonas olsson
Dränera huset

Har du problem med fukt och dålig lukt i din källare? Då kan det vara dags för en husdränering för att leda bort eventuellt vatten. Det kan vara så att det är dåligt dränerat om du känner av att det luktar unket, då är det en god idé att ta hjälp av en kunnig firma för att få bukt med problemet. Det är inte speciellt trevligt med dålig lukt som sprider sig i huset men framförallt så kan det leda till mögel som är farligt att andas in. Att anlita en erfaren firma som http://www.kollandagrus.se/entreprenadarbeten/draneringar/ är en god idé.

 

 

Transportera bort vattnet

 

När man utför en husdränering så är målet att leda bort vatten från huset. Det kan vara vatten som kommer från regn och smält snö som drar sig ner mot huset. Det kan också vara grundvatten som leds mot huset som man måste bli av med. En dränering utförs när en byggnad uppförs och det är bra att se över dräneringen så att den fungerar emellanåt. En tumregel är att dräneringen ska efter 25 år ska ses över och delvis bytas ut där det behövs. Dräneringen finns i marken runt huset men även stuprör och hängrännor leder bort vatten från huset.

 

Hur fungerar en husdränering?

 

En dränering gör att vatten leds bort från huset och husets grund genom ett väl utfört arbete under marken. Med hjälp av grävmaskin gräver man sig ner mot husgrunden och lägger en slags duk för att sedan täcka med ett dräneringsgrus. Ovan allt detta läggs dräneringsrör som hjälper till att transportera bort vattnet från huset. Vattnet leds ner i ett dagvattensystem eller i stenkista och huset är fritt från oönskat vatten. Att utföra en dränering är essentiell för huset, för ett hus som står i vatten innebär mögel och det vill man ju inte ha!

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm