En vår som trummar liv i själ och hjärta

14 april 2021
Mikael Barani

Ljudet av världen som vaknar upp omkring en på en vårdag är något av det allra vackraste som våra öron kan höra. Det är som en stilla symfoni som att höra Air av Bach i realtid när solen stiger och allting liksom bara ruskar av sig nattens mörker och kyla. För hur kallt och mörkt det än är så segrar alltid ljuset – dag efter dag.

Att finna drivkraften inombords

Ibland kan livet kännas likadant – som om att vi kastar av oss en vinter med mörker och kyla, plötsligt en dag. Vi vaknar upp ur någon sorts dvala och känner att det är dags att ta tag i saker och ting – det går inte längre att skjuta upp. Det kan nästan kännas som om ett arsenal av trummor plötsligt ljuder inombords och att man känner energinivån stiga. Man drar in frisk luft i lungorna och konstaterar att det är dags att göra de förändringar som krävs i livet för att komma vidare – ta den tid det vill.

Grejen med livet är att det alltid är läge för att skapa förändringar och förbättringar. Visst, det kan vara olika ansträngande beroende på var man befinner sig, men det går alltid att göra något åt sina förutsättningar. Är du inte nöjd med något – identifiera vad det är och vad du kan ta för första steg för att ändra på din situation! Det hjälper förstås om du har människor omkring dig som du litar på och som ställer upp för dig i vått och torrt.

För många av oss är också musiken en tröst i sammanhanget. I människors berättelser så finner vi själva styrka och mod att göra de saker som krävs.

Fråga därför dig själv vad du vill få ut av detta år och sätt sedan på en riktigt bra låt för att få upp pulsen och energin för att ta det där första steget på resten av ditt liv.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm