Ferm living lampor lyser upp mörkret 

27 december 2020
jonas olsson

Under vinterhalvåret är Sverige en av de mörkaste platserna på jorden. Efter att vintertiden slagit in är det mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem igen. Dagarna är mycket korta, även längst nere i sydligaste Skåne. Många mår väldigt dåligt av mörkret och blir deprimerade. Det finns dock en del man kan göra för att göra tillvaron något drägligare. 

Till exempel kan du börja julpynta och tända levande ljus redan i oktober. Men det som du är allra mest beroende av är förstås lampor. Utan elektricitet och lampor skulle det vara mörkare än mörkast. Det behövs lampor av alla kaliber för att klara av vardagen. Sänglampor, taklampor, läslampor och ficklampor. Vad som också behövs är ferm living lampor, om vilka du kan läsa mer här: https://www.lampemesteren.se/ 

Ljuset ger skydd i mörkret 

Att i mörkret, utifrån, titta på ett hus eller en lägenhet upplyst av lampor är en speciell upplevelse. Det är nämligen lite som att titta in i ett upplyst akvarium. Det kan vara något att tänka på om du till exempel bor på första våningen, har insyn utifrån och väljer att ha alla dina lampor tända när mörkret infaller. Det syns vad ni gör utifrån.  

Idag finns lampor nästan överallt där vi är. De finns i bilen, på stan, på kollektivtrafiken och till och med i mobiltelefonen. Det är få platser i städerna där man längre har ett så kallat “skydd av mörker”. Vi känner oss ofta säkrare när vi kan se varandra och vad som finns omkring oss.  

Gör därför dig själv och alla andra en tjänst. Använd lampor för att skapa trygghet. Men släck dem då och då när de inte fyller någon funktion. Då sparar du energi och belastar jorden lite mindre. Det är till exempel därför man infört Earth Hour en gång om året.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm