Fördelar med massage

23 november 2019
patrick pettersson
Fördelar med massage

Alla kan nog enas om att massage är behagligt att få. Man känner sig avslappnad och det kan hjälpa om man känner sig stel i kroppen. Men vad händer egentligen när man får massage? Det som händer när man får massage är att blodcirkulationen i musklerna ökar. Det är också så att massage minskar stress och minskar smärta. Det har även visat sig effektivt mot kronisk smärta. Men då krävs det att man regelbundet går på massage. När man får massage frigörs också massa hormoner i kroppen vilket ökar både kroppens dopamin och serotonin. Det finns alltså massor av fördelar med att gå på massage.

 

Ökad blodcirkulation

Ökad blodcirkulation är bra av flera olika anledningar. Bland annat så sänker man blodtrycket. Det är dock inget som sker efter ett tillfälle utan är något man behöver arbeta med. Men högt blodtryck kan vara en hälsorisk så det kan vara värt att överväga massage om man lider av högt blodtryck. Den ökade blodcirkulationen är även bra för kroppens muskler och organ.

 

 

Avslappnande örtmassage

Det finns många olika typer av massageformer. En av dessa är örtmassage. Då blandar man in ett antal örter för att lindra olika typer av åkommor. Dessa örter verkar för att lindra svullnader, stela leder och inflammationer. Som med all massage ökar den också blodcirkulationen. Om du känner att örtmassage vore något som skulle kunna passa dig kan du kontakta din massagestudio för att boka in en tid. Om du är osäker vilken massageform som skulle passa för just dina besvär kan du alltid rådfråga din massör. De är vana vid såna frågor och hjälper dig gärna. Om du är intresserad av att boka en tid för örtmassage kan du gå in och läsa om det här https://www.aiyarathaiwellness.se/. Där hittar du all information du behöver för att boka ditt besök och läsa om fördelarna med örtmassage.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm