Gamla möbler har stort värde

11 augusti 2019
william eriksson
Gamla möbler har stort värde

När gamla hus byter ägare, genom köp eller arv, följer det ofta med gamla fina möbler, som kanske fått en och annan skavank. Sitsen på stolen kan vara sliten och fläckig och tyget kan vara skavt. Kanske behövs både ny stoppning och nytt tyg. Tänk så fint det kan bli om du behåller möbeln och låter en möbeltapetserare renovera den. En välrenommerad firma har vana vid både gustavianska stolar och antika soffor och kan trolla med dina möbler, så att du häpnar över resultatet. Det finns exempelvis en sådan firma i Uppsala, som har gjort fina renoveringar både åt domkyrkan och universitetet. Bor du i närheten går det lika bra, för de har uppdrag över hela Mälardalen, Uppland och Stockholm.

 

Omklädsel på många sätt

Du behöver inte alls ha en extremt fin eller dyrbar möbel för att vilja få den omklädd. Även mindre uppdrag tas glatt emot av en proffsig möbeltapetserare. Du kan också få hjälp med möbeltvätt och textilskydd. I ett inredningsmagasin får man mycket inspiration om vilka färger och tyger folk väljer just nu. Man kan också titta på möbeltapetserares hemsidor och se exempel på utförda arbeten. Du har säkert egna idéer, och kan fritt botanisera bland skinn och olika tyger för att få just den stil du vill ha till möblerna. Ett modernt tyg till en gammal möbel eller loppisfynd är bara snyggt, och ungdomar gör ofta okonventionella val.

 

Gör det själv också

För dig som har ett gediget intresse av hantverket och själv vill klä om den gamla favoritfåtöljen, finns det företag som också kan leverera det mesta du behöver. Du kan köpa både stoppning och verktyg, och det finns stor sortering av både möbeltyger och skinn, så du kan välja precis det du önskar. Ta kontakt med ett verkligt proffs så kan du också få know-how och råd på vägen.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm