Glasmästaren renoverar och byter fönster

03 april 2020
Lily Hansen
Glasmästaren renoverar och byter fönster

I dessa tider pratas det mycket om att energieffektivisera sitt hus. Det gäller att isolera tak och fasad, och byta till energisnåla fönster. Men det är inte alltid vinsten blir så stor, i alla fall inte om man har ett gammalt hus med gedigna träfönster av god kvalitet. 

Förr i tiden tillverkades fönster av det bästa träet, och underhåller och renoverar man dessa fönster kan de hålla hur länge som helst. Visst kan man göra jobbet själv men det kräver viss kunskap, tid och tålamod. Därför kan det vara en god idé att exempelvis låta en skicklig glasmästare i Örebro göra jobbet. Då slipper man tillbringa semestern med att skrapa, kitta och måla fönster. 

 

Ett isolerglas skyddar både mot sol och kyla

Det man kan göra med gamla fönster, om man trots allt vill energieffektivisera dem, är att sätta tätningslister på innerbågens insida. Man kan även byta innerglaset till ett mer energieffektivt glas, men har man munblåsta gamla glas i sina fönster ska man tänka mer än en gång innan man låter glasmästaren byta ut dem. Man kan även i vissa fall montera en isolerruta på innerbågens insida. En skicklig glasmästare vet om fönstren klarar den extra tyngd som detta medför. En isolerruta skyddar även mot solen och sänker inomhustemperaturen under heta sommardagar. 

 

 

Gör balkongen till ett extra rum

Att ha en behaglig ljudvolym inomhus och inte störas av buller är viktigt, men ibland bor folk kanske nära en skola eller en väl trafikerad väg. Då kan man behöva byta sina fönsterglas i ljudisolerande syfte. Det blir också allt vanligare att folk låter en glasmästare glasa in hela balkongen. Då får man som ett extra rum som man kan nyttja betydligt mer och inte bara under några få sommarmånader. Att göra detta skyddar även fasaden och gör att energiförbrukningen i resten av lägenheten sänks. 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm