Godsaker i en låda

02 januari 2020
Lily Hansen
Godsaker i en låda

Något som är mycket populärt är att köpa köttlådor i butik, hos slaktare eller i gårdsbutiker. Ofta kan man välja mellan olika innehåll som kött av olika slag och korvar, och oftast är allt nymalet och purfärskt, till god kvalitet. När man köper köttlådor så brukar de ha ett tema som antingen följer typen av kött som är i, exempelvis lamm, nöt eller fläsk. Det kan också vara lådor som passar när man ska äta innehållet, som vardagslådor, helglådor och lyxlådor. Eller så är de packade efter hur köttet är hanterat som lådor med mestadels malet kött av olika slag eller korvlådor.

 

Pris och kvalitet

När det kommer till priset på köttlådor så varierar det mycket beroende på innehållet, men priset är alltid mer förmånligt än om man köper var och en produkt för sig. Man får alltså helt enkelt en slags mängdrabatt för att man köper en köttlåda. De flesta köttlådor innehåller också helt färska produkter. Men eftersom det alltid blir kött över varje dag, så brukar också fryslådor till extra lågt pris finnas om man så önskar. När det gäller storleken på köttlådan så är 5 kilo den vanligaste, där man då får 5 olika produkter som väger 1 kilo per styck. Men det finns även köttlådor som både är större och mindre än detta, och som har annan sammansättning än 1 kilo var.

Prova något nytt

Att prova en köttlåda kan vara ett roligt sätt att upptäcka nya köttsorter, -delar eller korvar. Och ofta får man även med receptförslag i köttlådan som man kan prova. Kanske väljer man en köttlåda där man känner till det mesta av innehållet men något är nytt. Det finns inte heller ett måste att man ska köpa en köttlåda per vecka, kvartal eller månad, utan man kan helt enkelt frysa in det som man inte äter upp direkt.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm