Håll tandtrollen borta med tandläkaren i Järfälla

26 mars 2021
jonas olsson

Fick du också höra om de mystiska små filurerna tandtrollen? De som kom och orsakade karies och hål i tänderna? Med tandborste och tandkräm kan man hålla dem borta. Det är vad vi lärt oss sedan vi var små. 

Ju äldre vi blev desto mer lärde vi oss. Som till exempel räcker det inte alltid med tandkräm och tandborste. Tandtråden är viktig, den kommer åt ställen som inte tandborsten gör. Socker är även en stor bov till att tandtrollen kommer. De skapar problem i munnen och kan lämna med karies och början på hål.

Minskar man på socker och framförallt kolsyrad läsk kommer man en bra bit på vägen. Trots det är tandborstningen exakt lika viktigt som när man var yngre. Problem med tänderna innebär ofta tandvärk. Tandvärk är en smärta ingen vill ha, det går inte att fokusera sig igenom den. 

 

 

Det positiva med storstan 

Livet på landet, nära till djur och natur. Långt, fridfullt, alltid frisk luft, underbart och precis så man vill barnen ska växa upp. Nackdelen är att det är långt till allt. För att handla behöver man ta bilen och köra några mil. Att handla möbler eller vitvaror krävs att man kör till en ännu större stad, vilket blir ännu längre bort. 

Inför tandläkarbesöken behöver man gå upp obekvämt tidigt på morgonen. Man ska vakna och hinna ta sig dit. I en storstad har man allt nära. Det finns affärer, tandläkare, m.m, i närheten. Visst, det är inte samma lugn och friska luft, men man kan alltid ta bilen till naturen, eller gå. 

Bor du i storstaden Stockholm är det inte långt att gå till tandläkare Järfälla. I Stockholm är det mesta nära till hands. Man behöver inte gå upp timmar innan det planerade besöket. Vad väljer du? Lantlivet eller storstadslivet? Båda har sina för- och nackdelar.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm