Havsluft och nya idéer

08 januari 2020
Mikael Barani
Havsluft och nya idéer

Det brukar ju sägas att livet börjar utanför ens komfortzon och för alla som har provat så verkar det ju faktiskt stämma. För vi är ju någonstans gjorda för att prova våra vingar, att möta friktion och att slippa bort sådant som inte tjänar oss längre.
Alla sådana här aktiviteter och äventyr hjälper oss att förstå vilka delar av oss som bygger på rädsla och som faktiskt motarbetar oss.

Att ge sig ut och utforska sitt potential handlar därför i ett första led ofta om att ”skava bort” sådana sidor av oss som håller oss borta från våra mål. Det kan handla om vanor, eller beteenden, som gör att vi av olika anledningar kanske inte ens lyckas definiera vad vi vill med våra liv.

Intressant nog så kan många av dessa vanor eller beteenden summeras upp genom de sju dödssynderna: Högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede och lättja. 
För tänk efter själv: Är det inte så att du ofta låter dig ledas bort från en bra plan genom att skjuta upp saker (lättja), eller genom att distrahera dig själv med att öppna kylskåpet (frosseri).
Man skulle nästa kunna säga att vi slåss mot någon sorts inlärda buffertar som kickar igång när vi närmar oss pudelns kärna.

Kanske är det därför som många av oss fastnar i jobb, relationer och andra omständigheter som vi egentligen inte trivs i. Vi distraherar oss själva med lite synder, så att säga, för att hålla oss borta från insikter som får att oss agera.

Det bästa sättet att bryta dessa negativa vanor är att göra nya saker, gärna ute i skog eller vatten. Våra sinnen slappnar av i dessa miljöer där våra förfäder växte upp.

Passa på att få det bästa av allt genom att åka på en resa med Styrsöbolaget: https://www.styrsobolaget.se/. Njut av den friska luften på växtkustens skärgård och känn dina tankar renas och fyllas med energi och idéer. 
Ta sedan med dig detta momentum ut i ditt liv.

 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm