Ibland kan det bli aktuellt att ta lån för att få in pengar på kontot i tid

14 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att ta ett lån är något som man inte bör göra lättvindigt. Det allra bästa är att spara ihop till det man vill köpa, men ibland kan det vara så att det inte finns tid till det. Det kan handla om akuta problem som till exempel att kylskåpet har gått sönder eller att familjens älskade husdjur behöver veterinärvård. Då är det viktigt att pengarna kommer in snabbt. Det kan också vara så att det handlar om ett erbjudande som endast gäller en kortare period och innebär att man inte kommer hinna få lön innan det gått ut. 

Ett lån öppnar upp för möjligheten att hinna nappa på ett bra erbjudande 

Ibland kommer det ut erbjudanden som känns alldeles för bra för att missa. Det kan till exempel handla om ett resmål som man länge drömt om att resa till och plötsligt har något resebolag ett fantastiskt bra erbjudande som gör att man faktiskt har råd att åka på drömresan.

lån

Ett problem kan dock vara att erbjudandet endast gäller en kort period och det hinner inte komma in några pengar på kontot innan den är slut. Då kan det bli aktuellt att ta ett lån för att inte missa möjligheten.

Lägg upp en plan och jämför lån

Det är dock viktigt att vara medveten om att ett lån alltid kostar pengar. Ofta tillkommer det avgifter, som exempelvis uppläggningsavgift, på lånet och det ska även betalas ränta. Därför är det klokt att ha en tydlig plan på hur man ska kunna betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt och även jämföra olika lån för att hitta det som passar bäst utifrån de förutsättningar som finns.

Hos Swiftbanker är det möjligt att registrera sig kostnadsfritt för att sedan få ett par låneförslag som de anser är den bästa matchningen. Det gör att man snabbt får fram passande alternativ när det finns en önskan om att ta lån.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm