Invaliditetsintyg kan ge dig rätt ersättning

29 september 2021
jonas olsson

Har du blivit allvarligt påverkad av en skada som inte vill ge med sig? En skada som har förändrat hela ditt liv. Från att leva ett aktivt liv och ha sitt drömjobb, till att man inte längre kan fullfölja det. 

Livskvaliteten har minst sagt blivit sämre. Framtiden är oviss och man vet inte vad som händer. Till på köpet behöver man oroa sig över hur man ska klara sig ekonomiskt. Alla har inte samma möjligheter att leva av pengar som man har undansparade. 

Även om man har det, kanske inte drömmen är att behöva använda dem för att man blivit sjukskriven. Om du är med om en olycka som påverkar ditt arbete. Då behöver du skaffa ett invaliditetsintyg. Detta intyget ska skickas in till försäkringskassan som tar ett besult om ersättning. Hur stor ersättning du får beror på hur stor skadan är och hur mycket den påverkar dig. 

 

Serious disabled woman working on laptop

 

Invaliditetsintyg av proffs

Man vill ge ett bra intyg till försäkringskassan. Vad skadan är och hur den påverkar dig ska framgå tydligt. Ju bättre och mer beskrivande invaliditetsintyg desto bättre ersättning kan du få. Ett bra invaliditetsintyg gör du hos en klinik som exempelvis: https://www.ortopederna.com/ som är proffs på medicinsk invaliditet. En sådan kunskap är vad som krävs inför detta intyget. 

Att få ersättning gör inte att man får livet tillbaka. Men det är som ett plåster på såren. För att att slippa problem och ifrågasättningar från försäkringskassan ska du därför ha ett bra intyg. Gå därför till en klinik som är duktiga på vad de gör. 

Är du osäker kan du alltid fråga någon i din närhet. I annat fall har ofta internet mycket information att finna, även om företag som utför invaliditetsintyg. Kontakta en klinik och prata med dem om din skada. Frågan även vad invaliditetsintyget ungefär kommer att kosta dig. 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm