Känns vardagen pressad?

25 januari 2020
Charlotte Kristiansson
Känns vardagen pressad?

Många är vi som kan känna oss pressade emellanåt. Det är barn som ska hämtas och lämnas, mat som ska lagas, det ska städas och tvättas och så ska man hinna jobba lite emellanåt också. Vissa väljer också att flytta medans barnen är små innan skolstarrt. Det kan man verkligen bli anfådd av. Då kan det i vissa lägen vara smart att be om hjälp. Det kan vara läge att be om flyttstädning i Stockholm. Eller kanske ringa moster och be om barnpassning.

 

Tänk smart

Försök att underlätta för dig själv så mycket som möjligt. Det kan vara att köpa hem färdig mat exempelvis. Det låter dyrt tänker du kanske? Det finns numera appar där du kan köpa spillmat ifrån caféer och restauranger. Det är inte dyrt. Det är spillmat ifrån bufféer bland annat. Ett annat sätt att ge sig själv mer tid är att skaffa sig en robotdamsugare. Så behöver du inte städa så mycket som du brukar. Kanske kan du till och med unna dig en städerska en gång emellanåt. Det kan lätt bli dyrt men om du tar hjälp av en en gång var tredje vecka kan du hålla kostnaderna på ett ganska rimligt nivå. Rn gång i veckan är yttersta lyx.

Betala dig till det

Kanske är det faktiskt så att du också behöver betala dig till barnpassning om du inte har nära släktingar som vill hjälpa. Har du tur kanske det finns en granne som har en tonårsdotter som bor i närheten som gärna vill passa. Det kan vara en fin extra veckopeng.

 

Det gäller alltså om att göra det lätt för sig själv när man har mycket att göra i de hektiska småbarnsåren. Du kommer långt med lite kreativ tänkning och lite extra pengar på kontot som är satt av till just detta föremål.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm