Längtan efter sommarkvällar i hängmattan

13 april 2021
Mikael Barani

I dessa april som vi just nu upplever kan det ibland kännas som om att vi befinner oss mitt i ett vattenfall. För när vädret växlar från soligt och härligt till monsunregn är det lätt att misströsta över att våren någonsin kommer att anlända, för att inte tala om sommaren.

Den nordiska sommarupplevelsen

Dock så ger ju detta oberäkneliga väder vika till sist, det är något som är säkert. Snart ligger vi i våra hängmattor och bara njuter av den värme som sommarsolen för med sig. Det gäller att hänga kvar vid den bilden när det är som jobbigast, det blir till en tröst i den skandinaviska kölden.

Samtidigt är det dessa starka kontraster som gör att vi uppskattar sommaren så myket som vi gör här i vår del av Europa. Det blir liksom mer av allt när det är kallt och mörkt en så stor del av året.

Det känns också som att resten av naturen också har samma perspektiv – för ingenstans är sommaren så explosiv och närvarande som här hos oss. Det är som om att allting omkring bara passar på att visa upp sig i sin färggrannaste skrud. För innan man vet ordet av är det hela över, så det gäller att gå all-in.

Det gör att det är en ynnest att få uppleva den sommar som vi har häruppe.

Visst har till exempel Sydeuropa sin charm och sina unika miljöer, men det är ändå något med kontrasten av att uppleva en rejäl sommar i barrskogsbältet som är något speciellt.

Nu gäller det därför att börja planera för någon utflykt innan sommaren slår till med full kraft. Att spendera en kväll vid en strand, liggandes i de där redan nämnda hängmattorna, är som meditation för själen. Batterierna kommer garanterat att bli fulladdade inför den vinter som sedan väntar.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm