Låssmeden räddar dig när du tappat nyckeln

27 juli 2021
william eriksson

Att bli utelåst kan hända vem som helst. Även den bäste. Det behöver inte ens vara i samband med att du klantat dig. Det måste inte vara så att du tappat nycklarna i skogen eller glömt dem på sätet på tunnelbanan. Du kanske faktiskt är ett offer. Du kanske har blivit överfallen och rånad, och förövaren lade beslag på dina husnycklar. Oavsett hur du förlorade nycklarna så är nästa utmaning densamma. Det är hur du ska ta dig in i din bostad när dörren är låst. 

Förutsatt att du inte har någon reservnyckel är ditt enda alternativ att ringa en låssmed. Det är egentligen vad du borde göra oavsett, eftersom du inte vet var din nyckel befinner sig. Vem vet om upphittaren eller tjuven skulle kunna lokalisera vart nyckeln går. Tänk om han eller hon skulle besluta sig för att göra ett hembesök sent en natt för att råna dig på resten av dina tillhörigheter. Nej, en låssmed och ett låsbyte är det enda rimliga i situationen. 

 

 

Inte mycket till val 

Det som är bra med de flesta låssmeder är att det är väldigt vanligt att de jobbar jour. Att låssmeden jobbar jour betyder att de kommer rycka ut oavsett vilken tid på dygnet de är.  Så även om du tappade dina nycklar på den sista tunnelbanan som gick hem klockan två på natten eller om du blev rånad på väg hem från nattklubben är det inte kört. 

Låssmeden kommer alltså inte att lämna dig övergiven på din trappa mitt i natten en kall vinterdag. Att ha tappat sina nycklar kan ge dig ångest så att det räcker. Att behöva fundera på om du ens ska kunna komma in i din bostad behöver du inte addera till listan. Visst, det innebär lite merjobb att tappa nycklarna. Men du har inte mycket till val just nu.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm