När man behöver trycksaker

06 april 2020
jonas olsson
När man behöver trycksaker

Inför student, bröllop, födelsedagar, event, vernissage och andra tillfällen i livet kan man ibland behöva hjälp att trycka upp saker till eventet. Det är lika vanligt för företag att anlita ett tryckeri för att på ett enkelt sätt trycka upp produkter man använder året om. Man kanske inte tänker på det som privatperson men det används en hel del brevpapper, visitkort, och kuvert. Något annat som vanligtvis trycks upp för både privatpersoner och företag är broschyrer och flyers. Det behövs och går åt en hel del inför vad som ska komma och det är ofta man behöver dela ut information. 

 

Vett och etikett på programmet

Det är nog svårt att föreställa sig hur många etiketter det trycks upp när en vara ska säljas i ett större sammanhang. Man får fråga sig nästa gång man tar en flaska schampo från hyllan som ska avläsas med streckkoden i botten, hur många sådana lappar det har tryckts upp. Många schampoflaskor finns det i varje hylla och det är åtskilliga affärer i kedjan över hela vårt land. Det krävs nog lite huvudräkning för att klura ut om det skulle finnas möjlighet att göra detta på ett enda tryckeri i en liten stad. Skulle det vara möjligt på ett företag som levererar trycksaker i Kalmar? Eller är det en utopi att ett litet företag skulle kunna leverera etiketter till hela sverige? 

 

 

Grafiska produkter

Förutom alla små etiketter finns det hur mycket som helst att trycka upp. Böcker att läsa live, tidskrifter och dagspress likaså. Kalendrar så vi kan hålla koll på tillvaron, utan att missa något och blanketter, förpackningar och manualer. För att inte tala om hur många olika tryck det behöver göras på alla reklampåsar vi bär omkring på. Företag, privatpersoner, skolor och myndigheter för att nämna några – alla anlitar ett tryckeri då och då, om inte dagligen.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm