När något går fel

16 november 2019
jonas olsson
När något går fel

Att vara ute och köra på vägarna är ofta förenat med en tidspress. Kanske ska man till eller från arbetet eller kanske har man lastat in hela familjen med hundar och allt, för att resa längre sträckor på semester eller för att besöka släkten. Humöret är på topp och bilen är fylld till bristningsgränsen när plötsligt motorn börjar låta konstigt. Eller så kommer man glatt ut från stugan på skidresan för att köra till backen men bilen visar inget som helst tecken på att vilja starta i kylan. Det kanske är ett däck som får punktering eller så kan olyckan vara framme. I vilket fall så finns det hjälp att få.

 

Vägens hjältar

När man hamnar i situationen att bilen inte går att köra längre så är det tryggt att veta att det finns företag som hjälper till med Bilbärgning i Stenungsund och övriga landet. Man brukar kalla de som arbetar med bilbärgning för vägens hjältar och det är också verkligen så det känns när de kommer som riddare i sina maskiner och räddar den nödställde ur sin situation. De som arbetar med bilbärgning kan man hitta via internet men det finns också ofta avtal mellan dessa företag och försäkringsbolag, så bäst är om man kollar upp det först.

 

 

Vad får man hjälp med

Bilbärgning innebär normalt att bärgaren tar med sig bilen till en reparatör som antingen de eller bilägarens försäkringsbolag har utsett för reparation. Men det kan också hända att det är enklare åtgärder som kan utföras på plats. En sådan åtgärd är om bilbatteriet dött till exempel på grund av kyla. Då hjälper bärgaren till med att ladda upp batteriet så man kan köra vidare. Om man får punktering och har med sig reservdäck så kan också en del bärgare hjälpa till med att byta dessa på plats, vilket blir både enklare, snabbare och billigare.  

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm