Optiker i Södertälje kan hjälpa dig att hitta rätt glas och rätt bågar

17 juni 2021
Cecilia Olsson

De perfekta glasögonen är en kombination av rätt glas och rätt glasögonbågar. Det är såklart avgörande för glasögonens funktion att de är utrustade med glas som korrigerar det synfel som bäraren av dem har. Det är även mycket viktigt att de sitter bekvämt på huvudet och även att de ser bra ut, annars är risken stor att de inte kommer att användas så ofta som de borde. Det finns därmed två steg på vägen till att hitta de perfekta glasögonen; gör en synundersökning och prova olika glasögonmodeller. 

Balans och bekvämlighet är ledord

Ofta handlar det om att skapa kontraster mellan ansiktsform och bågarna för att glasögonen ska vara så smickrande som möjligt. Till exempel så passar den med runt ansikte ofta bäst i lite mer kantiga glasögon eftersom de balanserar upp intrycket. Någon som har breda käkar men är smalare över pannan bör tänka på att inte välja glasögon som är smalare än käken, eftersom det förstärker intrycket och gör att pannan ser ännu smalare ut.

Det är också klokt att inte välja för stora eller små glasögon för ansiktet, proportionerna är viktiga för en snygg balans. Ett relativt stort huvud ser ännu större ut med små glasögon och ett litet ansikte ser ännu mindre ut med stora glasögon. Sist men inte minst så ska glasögonen som sagt sitta bra på huvudet, känn efter så att de inte trycker eller skär in någonstans samtidigt som de sitter fast på huvudet vid rörelse.

Kontrollera synen för rätt glas

För att glasögonen ska fylla sin funktion så är det såklart viktigt att göra en synundersökning för att kunna få rätt glas i de utvalda bågarna. Den som vill göra synundersökning hos legitimerad optiker och dessutom få hjälp att hitta det perfekta glasögonparet till riktigt bra pris i ett sortiment på cirka 750 olika modeller kan vända sig till Optiker Södertälje.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm