Packa varor säkert

31 juli 2018
Matilda Olsson
image

Många har nog någon gång varit med om att innehållet i ett paket skadats på något sätt. Det är lika tråkigt varje gång och för att undvika att detta ska ske bör man alltid se till att packa försändelsen så noggrant som möjligt. Det första man bör göra är att ta hänsyn till vad det är man ska skicka för något. Olika sorters material är olika känsligt och en del saker går sönder lättare än andra. Att skicka produkter i glas kräver till exempel en mycket omsorgsfull inpackning för att det ska hålla.

Det hör dock inte till vanligheterna att ett paket skadas i hanteringen när du väljer att skicka med Schenker men eftersom det hanteras av både maskiner och människor är det viktigt att det är väl paketerat. Produkten du skickar bör förpackas på ett sätt så att den klarar av vibrationer inne i lastbilen, tryck från andra paket och liknande.

Börja med att packa in paketet i något mjukt som till exempel tidningspapper, bubbelplast eller något liknande, bara det är mjukt och inte skadar produkten. Placera den sedan i en hård kartong som kan stå emot stötar. Om du skulle skicka flera, mindre föremål i samma paket, se till att de är väl förpackade och inte kan stöta i och skada varandra. Ifall produkten har utstickande delar bör de alltid packas in noga. En bra tumregel är att det inte ska kunna höras något skrammel från paketet när du förpackat det. 

Om det finns möjlighet kan det vara bra att placera en etikett på paketet om vilken sida som ska vara upp. Placera också gärna en adressetikett inuti själva paketet, ifall etiketten på utsidan skulle komma bort. Detta underlättar för att se vart paketet ska skickas i sådana fall. Tänk också på att allt inte går att skicka. Läs alltid igenom reglerna för vad som är tillåtet att skicka och vad som räknas som farligt gods.

Fler nyheter