Prova på LED strips i ditt hem

26 oktober 2021
jonas olsson

editorial

Om du inte har testat LED strips än så kommer du få en god överraskning. På sidor som ledmegastore.se finns det mängder av belysning inom LED där du kan välja och vraka. Du kan hitta glödlampor, lysrör, downlights och strip. Men vad är då LED strip och vad kan du använda det till? Jo, en LED strip är som ett band med belysning i. Det innebär att du kan fästa det precis var du vill.

Men blir det inte en brandrisk och väldigt varmt, kanske du undrar? Nej, det fina med LED är att det är lampor som håller en mycket låg temperatur. Och det leder till en hel del fördelar som man kanske inte tänker på. Det går att placera stripen precis var man vill, och därför är det en populär belysning under trappor, i barnens rum och så vidare. Överallt där man vill ha en belysning som smälter in lite mer än vad vanliga lampor kan göra.

Från växtbelysning till säkerhet

På grund av den låga temperaturen på LED, går det att använda den till exempelvis växtbelysning. Du kan sätta belysningen nära plantan, och det kommer inte vara någon planta som protesterar på grund av för hög temperatur. Belysningen går även att fästa under trappor, på udda ställen i källaren eller precis där du känner att du behöver en extra belysning. Utan att få en stor och vanlig lampa monterad.

LED strips kan du sätta ihop med varandra och göra längre slingor av. Eller så kan du välja att fästa dem på ett sätt så att de bildar bokstäver eller ett mönster. Du har alla slags friheter när du använder dig av en strip. Och det finns dessutom en mängd olika typer av strips så att du kan få precis det du önskar dig i ditt projekt, eller ditt hem. 

 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm