Rent kontor ­– glad personal

28 augusti 2019
patrick pettersson
Rent kontor ­– glad personal

Det kanske låter långsökt, men har man rent och snyggt omkring sig när man arbetar bidrar det till en positivare attityd och mer energi och produktivitet. Det menar i alla fall flertalet feng shui konsulter. Alla har det nog lite rörig hemma emellanåt, men det är  framför allt på jobbet som det finns stora fördelar med att det är städat och ordning bland sakerna. Det hjälper oss att hålla fokus på arbetet istället för att störa sig på den överfulla papperskorgen, den kladdiga kaffemaskinen eller dammråttorna som gömmer sig bakom skrivbordet. För det är just de där sakerna som omedvetet ligger och skaver i bakhuvudet och stör.

 

 

Städa själv eller ta hjälp

 

Ett mindre företag kanske väljer att städa själva för att spara pengar. Men att låta sina anställda ta på sig gummihandskar och skrubba toaletter är kanske inte någon höjdare. Det är oftast mer lönsamt att ta hjälp från en städfirma. Det går snabbare, resultatet blir bättre och personalen kan istället ägna sig åt det de kan bäst. En optimal arbetsmiljö är minst lika viktig som friskvård för sina anställda. Det finns många företag som erbjuder kontorsstädning i stockholm. Ett exempel är Stockholms Allstäd AB. De erbjuder anpassad städning för alla typer av kontor i Stockholm. 

 

Olika villkor

 

När man väl bestämt sig för att ta hjälp med kontorsstädningen kan man med fördel skriva ner hur man vill att det ska städas, när och hur ofta. Det kan räcka med att dammsuga och torka av bord och andra ytor varje dag för att ge kontoret ett fräscht och välkomnande utseende varje morgon. En lite grövre städning en gång i veckan kan räcka för att hålla standarden på topp. Och ett par gånger per år kan det vara värt att låta putsa fönster, rengöra möbler och annat tidskrävande. Det är trots allt detaljerna som gör det.

 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm