Slagverk är mer än bara trummor

26 augusti 2020
patrick pettersson

För den som väljer att spela slagverk på ett estetiskt gymnasium, med inriktning musik, ingår det så mycket mer än bara trummor. Har du till exempel hört talas om marimba? Så otroligt häftiga instrument med klubbor och trätangenter. När grundskolan är över och det är dags att välja gymnasium kanske grabbarna är sugna på trummor. Då vill de inte spela annat än just trummor – som en rockartist. När de så småningom lämnar gymnasier med en examen i bakfickan – hanterar de så många fler slagverk än bara de tuffa trummorna. Har du spelat trummor? Kan du hålla takten?

 

Att köpa trummor och tillbehör

Förutom att köpa ett helt trumset kan du köpa enstaka delar till ett trumset. Kanske behöver du nya eller fler cymbaler, en ny puka eller kanske vill du spela gong? Sätter du samman det trumset du drömmer om? Med en ny puka behöver du en bastrumpedal för att spela på denna.

Du vill ha en speciell stol som matchar dina trummor och stativ till varenda del i ditt set. Du ska fästa både cymbaler och pukor på rätt plats och höjd i förhållande till varandra. Kanske behöver du en eller flera virveltrummor och till dessa trumpinnar och kanske en seiding till kaggen. Allt finner du på nätet, på en sajt som exempelvis danguitar.se.

 

 

Vilken musik vill du spela?

Så när du ser dig själv vid ett trumset, vilken typ av band spelar du i och vilken typ av musik spelar ni? Är det jazz, rock eller kanske dansband? Är du en klassisk rocker med långt burrigt hår och en massa tatueringar? Eller en lugn och prydlig typ i skjorta med långa kragar? Drömmer du om att spela i en rökig och mörk lokal eller kanske på festival? Eller föredrar du att resa landet runt i en turnebuss och spela trummor på olika danser?

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm