Ta hand om din trotjänare

02 januari 2020
patrick pettersson
Ta hand om din trotjänare

Precis som man i forna tider undersökte tänder och hovar på en häst före ett köp, så är det idag viktigt att motor och däck fungerar på en bil. Det spelar ingen roll hur många hästkrafter man har i motorn, hur dyr bilen är eller hur lacken glänser. Har man dåliga däck eller ännu värre en punktering, då får bilen helt enkelt stå still vid sidan om vägen och vara hur fin som helst. Precis som man tar hand om bilen med tvätt och täta kontroller gällande kylarvätska och olja, så är det viktigt att man kontrollerar däcktrycket och djupet på däckmönstret med täta mellanrum.

 

Bilens fotvårdare

En däckverkstad stockholm, eller annan ort, är som bilens fotvårdare. Där kan man få hjälp med allt som har med däck och det som hör därtill. Köpa nya däck, byta däck, laga befintligt däck, framvagnsinställning, byte av fälgar, utbyte av dåliga däckmuttrar och en del kan även byta delar av bromspaketet som bromsklossar eller bromsskivor.

 

 

Däck av alla sorter

När man ska köpa nya däck så är det viktigt att man vet vilka däck man ska ha. När det gäller vinterdäck och sommardäck så finns det lag på att man inte får använda sommardäcken under vintertid från och till ett visst datum. Vinterdäck kan man köra på under hela sommaren om man vill men de har en annan sammansättning än sommardäcken och slits onödigt om man gör det. 

Dubbdäck har bra väghållning men får inte användas på vägar utan vinterväglag, så det är endast att föredra norrut i landet där det är vinterväglag under längre tid. Man kan använda snökedjor som är avtagbara, om man tillfälligt är på besök i snörikt område. Och slutligen finns det åretruntdäck som precis som namnet säger, kan användas hela året ända tills de är slitna och måste bytas ut.  

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm