Ta reda på hur trädet mår med trädbesiktning

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

För att på riktigt få reda på hur ett specifikt träd mår så behöver man göra en besiktning av det. Det är omöjligt för den otränade att kunna se på ett träd om det mår bra eller inte. Men med hjälp av en arborist kan man göra en trädbesiktning för att få veta hur det står till med trädet eller träden ifråga. Kontakta https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning om ni behöver göra en besiktning av era träd. 

Om man har ett träd i sin trädgård eller om man skulle råka på ett träd någon annanstans som man inte tycker ser helt okej ut, ja då kan en arborist absolut hjälpa till. Genom en trädbesiktning får hen reda på vad som är fel och kan sedan tala om vad det finns för lämpliga åtgärder. 

Ibland finns det saker man kan göra åt trädet, om det är så att det skulle ha någon form av sjukdom eller blivit drabbad av exempelvis röta. Men det är inte alltid det går att rädda trädet. 

 

trädbesiktning

 

Med regelbundna besiktningar säkerställer man trädens välmående

Det är viktigt att träden runt en mår bra. Om man gör regelbundna besiktningar så säkerställer man den biten. När en arborist kommer för att kontrollera trädet och göra en besiktning så får man sedan veta vad som finns att göra. Det vill säga om det finns något att göra. 

Om det upptäcks att trädet är drabbat av sjukdom som inte går att bota, så måste man tyvärr fälla trädet. Det är självklart tråkigt att ta ett sådant beslut. Men trädet kan annars riskera att skada andra träd som befinner sig i närheten. 

Träd som riskerar att falla måste även tas bort för att inte falla ned över närliggande byggnader så att de också blir skadade. Då är det bättre att det skadade trädet fälls och tas bort.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm