Tandreglering får bort glipan

22 juli 2021
Lily Hansen

Allt för många lider i tystnad idag. De mår dåligt över sina tänder. Det finns så många öknamn som framförallt yngre använder sig av. Oavsett vilket är det aldrig okej. Men det kan vara en bidragande faktor till varför det är jobbigare, ett bra mående är såklart viktigt. Om du har något med tänderna som behövs regleras ska det vara för din skull och inte för att någon annan påverkar dig. 

Tandreglering kan man göra när som helst. Man behöver inte göra den när man är barn, utan det går lika bra att göra i vuxen ålder. Det finns de kliniker som är experter på just tandreglering också, att vända sig till dem är inte helt fel. Precis som med den vanliga tandläkaren gör man först ett besök för att kolla vad det är som behövs göras. Ni pratar även igenom hur lång tid det kommer ta och går igenom frågor du har. 

 

De perfekta tänderna

Det är så lätt att ha en målbild av hur man vill att tänderna ska se ut. Inte så konstigt när på de flesta bilder som har med tänderna att göra är de helt raka och bländande vita. Man behöver inte uppnå det resultatet för att ha ett bra resultat. Alla strävar efter olika. Men att slippa stora glipor som både stör en utseendemässigt, men även att matrester med mera tycker om att samlas där. Så det är bättre att bli kvitt dem. 

En reglering är till för mer än bara glipor. Det kan även handla om tänder som växer väldigt snett. Det i sin tur kan både börja göra ont, och framförallt skada tänderna. Beroende på vilken typ av reglering tar det olika lång tid. Allt detta kommer du gå igenom med den kliniken du gör din tandreglering hos. Så ta första steget mot din Tandreglering.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm