Underlätta logistiken med 3PL

27 februari 2021
Lily Hansen

Är du i uppstarten av en onlineshop och funderar på hur du ska göra med logistiken? Det är många frågor som kommer upp, till exempel hur gör man med paketering och transport till kund eller vilket slags system ska man ha som varnar när varor börjar ta slut? Känns det som en överväldigande uppgift att lösa så kan du istället låta någon annan göra jobbet åt dig. Hur skönt vore inte det?

Svaret på dina böner kallas för tredjepartslogistik och förkortas 3PL och anlitar du ett företag som erbjuder 3PL så kan du pusta ut och låta dem göra jobbet. Du kan istället enbart fokusera på själva företaget och släppa logistiken helt. Du kommer få hjälp med alltifrån lagerhållning till paketering och leverans ut till slutkund.

 

Hur fungerar 3PL?

Ett företag som sysslar med 3PL erbjuder tjänster inom logistik och man kan vara hur pass involverad man vill eller släppa allt ansvar till sitt inhyrda företag. Ett företag som erbjuder tjänster inom lager och logistik är https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl och de kan erbjuda dig en helhetslösning. Med rätt hjälp vid din sida kan du istället ägna dig åt de uppgifter du hellre lägger din tid på.

En lagerhållning med 3PL erbjuder all form av logistik som gör det möjligt för en kund att beställa en vara från din shop och få den hemskickad utan att du behöver vara involverad. Varan kommer att bli paketerad så som ni har kommit överens om för att sedan skickas ut till slutkunden. 

Ditt lager kommer att vara under noggrann uppsikt med hjälp av ett system som följer varor som kommer in och går ut, på så sätt kommer ditt lager alltid vara tillräckligt påfyllt. 3PL är en smart lösning som kommer underlätta i ditt företagande och du slipper oroa dig över lager och logistik.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm