Ut på tur, aldrig sur!

06 maj 2019
Mikael Barani
Ut på tur, aldrig sur!

Det kan vara något av det bästa som finns: Att som familj ge sig av på en vandringstur. Eller kanske till och med på en tur med tältet. Visst kräver det rätt mycket förberedelse och packande, speciellt när man har barn som ät små, men belöningen när man väl kommer ut brukar vara omgående.

Väl ute så brukar det sedan gå hyfsat lätt. Skog och mark är människans naturliga lekplatser, där vi både levde och överlevde långt innan civilisationens intågande. På något sätt blir detta extra tydligt när man är ute och rör sig med barn. De hittar på en mängd olika lekar och aktiviteter, helt utan ansträngning tycks det. 
Ett par pinnar och kottar kan underhålla i en evighet. Råkar dessutom en skalbagge passera, ja då är lyckan fullgjord.

Med andra ord så kräver det förvisso en del av föräldrar att förbereda för en sådan här tur, men avkastningen är god. För att inte tala om den välgörande och sammanfogande effekt naturen har på oss, som familjer och som människor.

Vill man som familj lägga ytterligare av ett lager av äventyr på upplevelsen är kikare en förhållandevis enkel investering. En kikare ger oss nya perspektiv, inte möjliga för blotta ögat, men kan också användas som pedagogiskt redskap. Tillsammans med en bok om fågelskådning så kan äventyret få en ny dimension.

Det behöver dessutom inte kosta särskilt mycket. Eller för den delen ta upp särskilt mycket plats och vikt. Ett bra exempel är monokikare, som är en smidig kompromiss mellan form och funktion.
Dessa är tillräckligt små för att platsa i fickan, men för dig ändå närmare djur, skog och natur.

Det bästa av allt är att på Kikkertland.se så hittar du monokikare för bara några hundralappar.
Vill du ha en mer avancerad variant finns dessa såklart också att köpa.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm