Veterinärer – För glada och friska husdjur

16 september 2019
jonas olsson
Veterinärer - För glada och friska husdjur

Husdjur är en stor del av många svenskars liv. Oavsett om man har en katt, hund, kanin eller något annat blir djuret snabbt en självklar del av familjen. Precis som varje annan familjemedlem vill man att ens två -eller fyrbenta vän ska må bra. Då är det tur att det finns kompetenta veterinärer att gå till om det uppstår några hälsoproblem.

 

Veterinary, Clinic, Veterinarian, Dog, Patient, Animal

 

När bör man uppsöka en veterinär? 

 

Veterinärer är utbildade experter på medicin och behandling av sjukdomar hos djur. Som veterinär jobbar man både med förebyggande hälsovård av djur och akut sjukvård vid akuta besvär. En utbildad veterinär har genomfört och godkänts vid det 5 och ett halvt år långa veterinärprogrammet vid ett universitet. Efter avslutad utbildning måste man ansöka om en veterinärlegitimation hos Jordbruksverket. Först efter att man fått sin legitimation har man rätt att kalla sig för och arbeta som veterinär. 

 

Veterinärer har stor kompetens när det kommer till hälso -och sjukvård rörande djur. Om ditt husdjur exempelvis har lägre aptit än vanligt är det klokt att uppsöka en veterinär. Du går även till en veterinär för att vaccinera ditt husdjur. 

 

Hitta en veterinär 

 

Det finns många veterinärer runt om i Sverige med stor kompetens, oavsett om du söker efter en veterinär i Vinsta, Luleå eller Malmö. För att hitta en som passar just dig och ditt husdjur kan det vara en god idé att höra med bekanta som har husdjur vilken veterinär de går till.

 

En annan viktig sak att tänka på är att försäkra sitt husdjur. Om din hund eller katt blir sjuk kommer delar av veterinärkostnaderna nämligen täckas av försäkringen. Utan försäkring kan det bli en riktigt dyr historia och det kan leda till en massa onödig stress när allt du vill är att lägga fullt fokus på din fyrbenta vän. Men med en försäkring och en bra veterinär blir stressen betydligt mindre!

 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm