Vintage kläder är populärt

18 maj 2022
patrick pettersson

editorial

När det gäller kläder, svänger modet ganska ofta och det finns inget rätt eller fel sätt att klä sig. Med undantag för vissa yrken där det kan krävas en speciell uniform eller annan godkänd klädsel. Ibland vill vi klä upp oss i finkläder och en annan gång bara dra på oss bekväma myskläder. Sedan finns det allt däremellan i form av byxor, kjolar, tröjor, klänningar, jackor med mera. 

Vilken typ av kläder vi väljer att bära är helt individuellt, en del köper nya moderna kläder medan andra hellre föredrar secondhand. Någonting som är populärt är vintage kläder som innebär att plagget ska vara över tjugo år gammalt för att räknas som vintage. Dessa kläder hittar du vid ett besök i en av alla secondhandbutiker som finns runt om i landet. 

 

second hand

 

Vilka fördelar finns det med att köpa vintage kläder? 

Det kan vara kul att gå runt i en klädbutik och titta på nytillverkade och moderna kläder. Om du köper något av dessa klädesplagg och sedan bär det, kan det hända att du möter en person klädd i exakt samma plagg. Du kanske inte tycker att det gör någonting utan att det bara är roligt och du kan skratta åt det. 

Om du däremot vill ha kläder som sticker ut lite och som du är relativt ensam om att bära, kan du med fördel shoppa vintage kläder.  En annan anledning kan vara att du helt enkelt tycker att dessa kläder är så snygga. Det är även, som du nog redan vet, bra för miljön att handla kläder i en secondhandbutik. 

Förutom kläder så brukar det även finnas väskor, hattar, sjalar och övriga accessoarer i butiker som säljer vintage kläder. Så du kan passa på att även shoppa en snygg väska, en fräck hatt eller en sjal som piffar upp dina kläder.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm