Advokat för brottmål i Göteborg

22 augusti 2021
jonas olsson

Har du hamnat i knipa och blivit anklagad för ett brott som du är oskyldig till? Det är en ganska skrämmande situation, för du ska ha alibi för en viss dag men kommer inte ens ihåg vad du gjorde just då. Folk blir ganska förvånade och mycket nervösa över sådana anklagelser.

Det är bäst att inte drabbas av panik utan att istället kontakta en skicklig advokat. Brottmål i Göteborg kan vara av de mest skiftande slag, som exempelvis inbrott eller misshandel. Du har rätt till att ha en försvarsadvokat med dig även vid polisförhör, så du står inte ensam.

Ett rättssäkert samhälle

Ingen ska dömas på oskäliga grunder, och det är därför alla misstänkta har rätt till en advokat. Kanske är du så nervös att du inte kan föra din egen talan i rätten. Din advokat gör det åt dig, så att din sak blir rättvist bedömd.

Men om du nu är skyldig, vad händer då? Även i sådana fall ska advokaten bistå dig och leta fram förmildrande omständigheter. En advokat dömer inte utan ska opartiskt och professionellt verka för klientens bästa.

 

Frikännande eller minimalt straff

Advokaten vill få sin klient frikänd. Det är målet för en försvarsadvokat. Om det inte är möjligt för att bevisningen är svår att räkna bort, ska din advokat försöka se till att straffet blir så lågt satt som möjligt, och att eventuella skadeståndssummor minimeras.

Kanske har du erkänt och ångrar ditt brott, och om du är ostraffad sedan tidigare och det finns förmildrande omständigheter, kan du klara dig undan med minimistraff. Allt får avgöras från fall till fall, och om du har handlat i självförsvar är det en viktig sak att ta hänsyn till. Din advokat i Göteborg är både rutinerad och välutbildad, och kommer säkert att hjälpa dig på ett bra sätt när du får din sak prövad.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm