Ett bröstlyft kan göra att man trivs bättre med sin kropp

30 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Som kvinna kan brösten vara en del på kroppen som har stor inverkan på hur sexig och kvinnlig man känner sig. Även om endast en del på kroppen inte borde ha så stor betydelse så är det trots allt ett faktum. Med det sagt så finns det inte något som säger exakt hur ett par bröst ska se ut för att man ska känna så, det beror helt på vad man själv uppskattar samt hur mycket man bryr sig om sina bröst. För väldigt många finns det dock en önskan om välfyllda bröst som inte hänger.

Varför får vissa hängbröst och andra inte?

Hur brösten ser ut är otroligt individuellt precis som med vår kropp och vårt utseende i övrigt. Det som dock kan vara några anledningar till att man får hängbyst är kraftig viktnedgång, graviditet, amning och de kan även utvecklas i samband med puberteten. Det har även med åldern att göra eftersom att hudens elasticitet försämras och brösten kan därmed börja hänga mer ju äldre man blir. 

image

Vad kan man göra om man inte trivs med sina bröst?

Har man hängbyst som påverkar ens välmående och självkänsla negativt så kan det vara värt att göra ett bröstlyft. En bröstlyftsoperation går ut på att framförallt avlägsna hudöverskott, samtidigt som man förminskar vårtgården och placerar den högre upp. Det gör att brösten helt enkelt får sig ett lyft och bidrar även till att de får ett mer tilltalande utseende. Det är dock viktigt att vara medveten om att operationen kan påverka amningsförmågan samt känseln i hud och bröstvårta. 

Bröstlyft på klinik i Stockholm

Proforma Clinic är en klinik i Stockholm som lägger stor vikt vid varje enskild patient. De arbetar med förstklassig utrustning och håller alltid högsta nivå på säkerhet och service. Proforma Clinic jobbar med dom bästa materialen, vedertagna och säkra metoder samt ligger alltid i framkant vad gäller forskning och utveckling. På proformaclinic.se kan du läsa mer om vad Proforma Clinic kan göra för dig samt hur en bröstlyftsoperation går till.

 

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm