Ta hand om dina träd med en trädbesiktning

23 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Träd är en av världens viktigaste tillgångar. Du kanske genast tänker på allt som kan göras med virket från träd. Det behövs för att bygga hus, bygga möbler, för att elda i kaminen och för att göra papper. Användningsområden för trä är omfattande och mycket viktiga för mänsklig liv. Världen hade inte sett ut som den gör idag utan tillgång till träd.

Träd har däremot ett än högre värde när de faktiskt får vara kvar i jorden och växa. De bidrar till att liv över huvud taget kan existera på den blå planeten. Det träd gör är att de genom att använda sig av fotosyntesen skapar syre och druvsocker. De absorberar solenergi, vatten och koldioxid, som de sedan använder klorofyllet i sina blad för att omvandla till sådant som är nödvändigt för att liv ska kunna existera.

 

trädbesiktning

Var noga med dina träd

Skog och träd är därmed de sanna magikerna i världen och de som hjälper till för att människor och djur ska kunna leva på Jorden. Ingen kommer att kunna existera här om det inte finns friska träd och växter som processar koldioxid och ger tillbaka rent syre. Därför är det viktigt att vara noga med träden och ta hand om dem. Det handlar också om träden som finns i din trädgård. 

Även träd kan behöva bli omhändertagna. Förutom att det är bra med en besiktning för att veta hur det står till med dina träd, kan det även upptäckas om de inte mår så bra. Träd kan få röta och sjukdomar, vilket kan göra dem mycket farliga att ha nära hemmet om de ramlar ner. När du beställer en trädbesiktning får du veta precis hur dina träd mår och om något behöver göras. Du kan därmed ligga steget före och undvika olyckor som kan uppstå på grund av sjuka träd.

Fler nyheter

17. april 2024

Tattoo i Stockholm